Sposób przygotowania:
Zielono- czerwony mleczny koktajl
Truskawki wyciągamy z zamrażarki. Po 10 minutach miksujemy dokładnie. Dodajemy 2 łyżki schłodzonego jogurtu greckiego, 150 ml kefiru i 2 łyżeczki cukru i razem chwilę miksujemy. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy resztę kefiru, jogurtu i cukru. Dokładnie miksujemy. Krawędzie kieliszków do martini zanurzamy w wodzie, następnie w wiórkach kokosowych. Wlewamy 4 łyżki koktajlu truskawkowego, 2 o smaku kiwi, kolejne 4 truskawkowego i 2 kiwi. Przykrywamy koktajlem truskawkowym. Wiórkami kokosowymi na powierzchni koktajlu wysypujemy małego misia. Pozostałą powierzchnię posypujemy cienką warstwą czarnego sezamu. Wsadzamy krótką słomkę i podajemy.