Sposób przygotowania:
Zielony omlet
Jajka wbijamy do miski - rozkłócamy. Dodajemy mleko, intensywnie mieszamy rózgą, przyprawiamy, solą i pieprzem, dodajemy mąkę, ponownie mieszamy rózga, do momentu aż powstanie nam gładka, bez grudek masa. Wrzucamy posiekaną pietruszkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, Przelewamy ciasto jajeczne na patelnie (u mnie sr.27cm) i smażymy na wolnym ogniu. Gdy masa się " zetnie" przewracamy na drugą stronę. Gdy omlet "dochodzi" kroimy pomidora w półplasterki. Omlet przekładamy na talerz, na połówce kładziemy pokrojonego pomidora (w tym momencie możemy dodatkowo doprawić pomidora,mnie wystarcza w takiej formie jak jest)przykrywamy drugą połową. Podajemy. Smacznego;)
marietta
Agiatis
Zapewne też będzie smaczny;)
Elficzna
Agiatis
Dziękuje:)