Sposób przygotowania:
Zielony sos twarogowy
Masło rozetrzeć w miejsce, dodać stopniowo serek homogenizowany . Całość trzeć na pianę. Następnie dodać drobno, posiekaną pietruszkę i wlać po kropelce koniaku. Kiedy sos uzyska konsystencję puszystej masy, doprawić go do smaku, pieprzem i ewentualnie solą. Można podawać go do białych mięs (np. gotowany kurczak), do ryb, duszonych warzyw kapustnych. Równie dobrze nadaję się do smarowania pieczywa.
Uwaga : Sosu nie należy wstawiać do lodówki, aby nie stężał.
Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tego sosu bardzo dobry prawie do wszystkiego. Życzę Smacznego ; )
Uwaga : Sosu nie należy wstawiać do lodówki, aby nie stężał.
Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tego sosu bardzo dobry prawie do wszystkiego. Życzę Smacznego ; )