marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Zielony sos twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zielony sos którego można dodać do każdej przystawki

Zielony sos twarogowy

Składniki:

Zielony sos twarogowy

 

  • 10 dag masła
  • 20 dag sera homogenizowanego
  • 2 duże pęczki zielonej pietruszki
  • 1 mały kieliszek koniaku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zielony sos twarogowy
Masło rozetrzeć w miejsce, dodać stopniowo serek homogenizowany . Całość trzeć na pianę. Następnie dodać drobno, posiekaną pietruszkę i wlać po kropelce koniaku. Kiedy sos uzyska konsystencję puszystej masy, doprawić go do smaku, pieprzem i ewentualnie solą. Można podawać go do białych mięs (np. gotowany kurczak), do ryb, duszonych warzyw kapustnych. Równie dobrze nadaję się do smarowania pieczywa.
Uwaga : Sosu nie należy wstawiać do lodówki, aby nie stężał.
Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tego sosu bardzo dobry prawie do wszystkiego. Życzę Smacznego ; )

Tagi:

sery ser