iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ziemniaczana kulki z kiszoną kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ziemniaczana kulki z kiszoną kapustą

Ziemniaczana kulki z kiszoną kapustą

Składniki:

Ziemniaczana kulki z kiszoną kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana kulki z kiszoną kapustą
Kapustę kiszona płuczemy i obgotowujemy. Następnie podsmażamy ją na smalcu. Cebule, starta marchewkę i pieczarki kroimy i smażymy je na masełku . Doprawiamy sola i pieprzem , dodajemy do kapusty. Kapustę mieszamy doprawiamy sola i pieprzem oraz papryką słodką. Smażymy wszystko razem ok 30 min. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przepuszczamy przez praskę dodaje,y pokruszony twaróg , jajko i mąkę kilka łyżek. Ciasto solimy do smaku. Formujemy kulki i wrzucamy je na wrzątek osolony do smaku. Kulki wykładamy na kapustę i podajemy na ciepło ozdobione posiekanym koperkiem.