Sposób przygotowania:
Ziemniaczana potrawka
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie po ugotowaniu pokroić na cztery części lub większą kostkę. Na większą patelnię wlać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w drobną kostkę cebule do cebuli dodać mięso pokrojone jak na gulasz i od razu podlać 1/2 szklanki wody, następnie dodać ząbek czosnku, 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 szczyptę chili, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, przykryć pokrywką i dusić około 5 minut. Paprykę pokroić w większe kawałki i razem z ziemniakami dodać do mięsa, mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i jogurtem, następnie wlać na patelnię dokładnie wymieszać i wszystko razem jeszcze dusić kilka minut. Podawać od razu po przygotowaniu posypane posiekanym szczypiorkiem.
Nina W.