Sposób przygotowania:
Ziemniaczana sałatka z pieczoną paprykąEtap 1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut.
Etap 2
Upieczoną paprykę ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Etap 3
Ziemniaki umyć, ugotować w wodzie do miękkości, następnie odcedzić, ostudzić, obrać, pokroić w ćwierć plasterki i przełożyć do miski.
Etap 4
Do ziemniaków dodać paprykę, posiekany szczypiorek i odsączoną kukurydzę.
Etap 5
Do sałatki dodać majonez, czosnek granulowany, trochę soli i pieprzu.
Etap 6
Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".