Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zupa krem z chipsami z szynki
Na rozgrzaną suchą patelnię układamy plasterki szynki i smażymy na rumiano z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Na patelnię z wytopionym tłuszczykiem wkładamy cebulkę i smażymy, aż się zeszkli.
Do garnka wlewamy bulion, wkładamy ziemniaki i zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 10 minut a następnie dodajemy cebulkę i gotujemy przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
Do zupy dodajemy serek topiony oraz doprawiamy do smaku, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Blendujemy zupę na krem i nalewamy do miseczek. Szynkę łamiemy na małe kawałki i układamy na zupie. Podajemy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Na patelnię z wytopionym tłuszczykiem wkładamy cebulkę i smażymy, aż się zeszkli.
Do garnka wlewamy bulion, wkładamy ziemniaki i zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 10 minut a następnie dodajemy cebulkę i gotujemy przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
Do zupy dodajemy serek topiony oraz doprawiamy do smaku, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Blendujemy zupę na krem i nalewamy do miseczek. Szynkę łamiemy na małe kawałki i układamy na zupie. Podajemy.