Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronemETAP 1:
Kości płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą dodajemy obrane warzywa, ziele angielskie i liście laurowe, oraz sól do smaku i gotujemy na małym ogniu wywar.
Po zagotowaniu zbieramy ścięte białko tzw. Szumowiny
ETAP 2:
Kiedy wywar będzie dobry wyjmujemy wszystko z garnka i dodajemy obrane i pokrojone na kawałki grzyby.
Gotujemy do momentu aż będą miękkie.
ETAP 3:
Kiedy grzyby będą miękkie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i warzywa wyciągnięte z zupy pokrojone w kosteczkę. Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy ją zagęścić mąką. Ja tego nie robiłam. Przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 4:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy. Rurki wkładamy do garnka z gorąca zupą aby podać ją gorącą i mieszamy.