Sposób przygotowania:
Zupa krem porowo - serowa
Ziemniaki obrać ,opłukać i pokroić w kawałki.
Por obrać i pokroić w kawałki.
Czosnek obrać i posiekać.
Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać.
Przygotowane warzywa włożyć do rondla i podsmażyć lekko na oleju.
Następnie zalać bulionem,dodać liść laurowy i gotować około 15 - 20 minut.
Jogurt naturalny wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy mieszając.
Dołożyć serek topiony - rozpuścić.
Gdy serek się rozpuści wyjąć liście laurowe.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zabielić śmietaną 30 %.
Gotową zupę podawać z grzankami, obsypaną posiekanym szczypiorkiem.
Por obrać i pokroić w kawałki.
Czosnek obrać i posiekać.
Szczypiorek umyć osuszyć i posiekać.
Przygotowane warzywa włożyć do rondla i podsmażyć lekko na oleju.
Następnie zalać bulionem,dodać liść laurowy i gotować około 15 - 20 minut.
Jogurt naturalny wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy mieszając.
Dołożyć serek topiony - rozpuścić.
Gdy serek się rozpuści wyjąć liście laurowe.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zabielić śmietaną 30 %.
Gotową zupę podawać z grzankami, obsypaną posiekanym szczypiorkiem.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Bardzo mi miło .Dziękuję.;)
gusia1000