Sposób przygotowania:
Ziemniaczane hot dogi
Ugotowane wczesniej ziemniaki lub z dnia poprzedniego pozostałe z obiadu przeciskamy przez praskę choc niekoniecznie. Wystarczy je dobrze utłuc. Ziemniaki mieszamy z mąką i jajkiem. Dzielimy na równe części i kształtujemy placki o grubości 1 cm. Parówki obieramy z foli i dzielimy na pół. Na każdy placek kładziemy plaster sera i kawałek parówki. Zwijamy w rulon i sklejamy ciastem końce hot dogów. Gotowe obtaczamy w roztrzepnaym jajku ,a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem od razu po przygotowaniu. Można też odgrzać w mikrofali.
monikaT83
-Natka-
Izabela Nowak-slonce
Polecam mój syn 7 letni kazał sobie dwa dni pod rząd robić te hot dogi tak mu smakowały
pepsicOLA