Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i paprykąETAP 1:
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiewamy do miseczki. Dodajemy jajka, mleko, wodę, szczyptę soli. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy ponownie. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
ETAP 2:
Ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oleju, tak, aby uzyskać cieniutkie placki. Naleśniki smażymy z obu stron.
ETAP 3:
Przygotowujemy farsz.
Warzywa i pieczarki myjemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek i pieczarki. Smażymy, aż z pieczarek odparuje nadmiar wody. Dodajemy paprykę i szpinak, smażymy, aż papryka będzie miękka. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 4:
Farsz wykładamy na naleśniki. Naleśniki zwijamy w ruloniki i przekładamy do blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy je na naleśnikach. Naleśniki zapiekamy w 180 st. C przez ok. 12 minut.