Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 499]

Ziemniaczki pieczone z musztardą i chrzanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaczki pieczone w pysznej marynacie na bazie chrzanu i musztardy idealnie sprawdzą się jako dodatek do głównego dania.

Ziemniaczki pieczone z musztardą i chrzanem

Składniki:

Ziemniaczki pieczone z musztardą i chrzanem

Ziemniaki:

Marynata:

  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 7 łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki pieczone z musztardą i chrzanem
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w ćwiartki. Osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Wrzucić do dokładnie wymieszanych ze sobą składników marynaty. Całość dokładnie wymieszać tak, aby każdy kawałek ziemniaka był cały pokryty marynatą. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Życzę smacznego!