Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone z mozzarellą na ostro
Ziemniaki obrane, pokrojone na grubsze talarki w nie osolonej wodzie podgotować na "al dente", wylać na durszlak aby dobrze odciekły z wody.
Blaszkę 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ziemniaki wsypać do blaszki, polać olejem, posypać przyprawą do ziemniaków i delikatnie wymieszać.
Na ziemniakach ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać papryką słodką i ostrą.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podawać z surówkami maślanką.
Blaszkę 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ziemniaki wsypać do blaszki, polać olejem, posypać przyprawą do ziemniaków i delikatnie wymieszać.
Na ziemniakach ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać papryką słodką i ostrą.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podawać z surówkami maślanką.