Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane cebulą
Ziemniaki obrac i ugotowac na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedzic i lekko przestudzic. Cebulę obrac i posiekac w drobną kosteczkę. Zeszklic na oleju. Z ziemniaków odciąc "kapelusik: i sydrążyc łyżką środek. Ustawic na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Gdyby nie chciały stac to można lekko odciąc podstawę ziemniaka aby ją wyrównac. Środki ziemniaków rozetrzec łyżką i dodac do nich cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Masa powinna byc dośc pikantna. Farszem napełnic ziemniaki i na każdym położyc wiórek zimnego masła. Przykryc "kapelusikiem". Ziemniaki wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekac około 25 minut aż się lekko zezłocą.