Sposób przygotowania:
Ziemniaki i fasolka z pesto
Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości do miękkości z odrobiną soli ( nie powinny się jednak po nakłuciu rozpadać), fasolkę myjemy, odcinamy końce i gotujemy także do miękkości z dodatkiem soli. Gdy ziemniaki będą miękkie, wyciągamy je z wody i przestudzamy. Następnie kroimy je na plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodajemy przyprawy: tymianek, paprykę, przyprawę Kamis ,czosnek niedzwiedzi(wszystkie przyprawy dodajemy w ilości, która nam odpowiada, ja zwykle przyprawiam dość obficie). Podsmażamy ziemniaki kilka minut aż będą złociste a skórka chrupka. Gdy będą gotowe przekładamy do miski z pokrojoną na mniejsze kawałki fasolką, dodajemy pesto i pieprz, mieszamy dokładnie. Można podać z mięsem lub rybką, a także jako samodzielne danie. Smacznego :)