Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

ziemniaki lwowskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.

ziemniaki lwowskie

Składniki:

ziemniaki lwowskie

 

  • 1 kg małych równych ziemniaków
  • szklanka soku z cebuli
  • 3 łyżki masła
  • łyżka szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

ziemniaki lwowskie
Masło stopić w płaskim rondlu, włożyć umyte, obrane ziemniaki, potrząsnąć rondlem aby równo pokryły się masłem, chwilkę smażyć na wolnym ogniu, doprawić solą, pieprzem, wlać
sok z cebuli i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około jednej godziny, od czasu do czasu potrząsa rondlem. Znakomity dodatek do mięsa wieprzowego i baraniego.

Tagi:

ziemniaki