Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone z masłem i śmietaną
Ziemniaki myjemy, nie obieramy ze skórki. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i dookoła nabijamy widelcem dziurki (aby woda z ziemniaka odparowywała, a ziemniak się piekł, a nie gotował w foli).
Tak przygotowanego ziemniaka wstawiamy do piekarnika na min. 2 godziny (zależy też jaki duży jest ziemniak). Ja zazwyczaj wstawiam ok godziny przed wstawieniem miesa do pieczenia.
Po upieczeniu nacinamy ziemniaczka i wkładamy na talerzyk :)
Do ziemniaków dodajemy masło, ja lubię zwykłe, ale można podać czosonkowe, ziołowe itp oraz śmietanę na wierzch, solimy i jemy.
Ziemniaki są po prostu pyszne, niecodzienny sposób podania do ryb, mięs a także można zajadać się samymi ziemniaczkami, ja je po prostu uwielbiam.
Życzę smacznego.
Tak przygotowanego ziemniaka wstawiamy do piekarnika na min. 2 godziny (zależy też jaki duży jest ziemniak). Ja zazwyczaj wstawiam ok godziny przed wstawieniem miesa do pieczenia.
Po upieczeniu nacinamy ziemniaczka i wkładamy na talerzyk :)
Do ziemniaków dodajemy masło, ja lubię zwykłe, ale można podać czosonkowe, ziołowe itp oraz śmietanę na wierzch, solimy i jemy.
Ziemniaki są po prostu pyszne, niecodzienny sposób podania do ryb, mięs a także można zajadać się samymi ziemniaczkami, ja je po prostu uwielbiam.
Życzę smacznego.
elzbieta8960
kasia900