Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ziemniaki po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spróbujcie!

Ziemniaki po węgiersku

Składniki:

Ziemniaki po węgiersku

 

  • 1kg.ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 35dag.kiełbasy,
  • 1łyżka mąki,
  • 1łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1łyżeczka słodkiej papryki,
  • tłuszcz do smażenia,
  • vegeta,
  • natka pietruszki,
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po węgiersku
Cebule kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na tłuszczu,następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i jeszcze razem podsmażamy.Ziemniaki obieramy i też kroimy w kostkę,zalewamy wodą i gotujemy,następnie dokładamy kiełbasę z cebulą i tłuszczem,solimy i gotujemy,aż ziemniaki będą miękkie.Dodajemy przecier pomidorowy,paprykę i doprawiamy do smaku,na końcu dodajemy mąkę i mieszamy.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

ziemniaki