Sposób przygotowania:
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Ziemniaki, kalarepki i marchewkę obrać, pokroić w pół plasterki. Ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Por pokroić w krążki, boczek w kostkę a cukinię w pół krążki. Na patelni rozgrzać oliwę, lekko wytopić boczek, wsypać por i zeszklić.
Następnie dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć. Na drugiej patelni na łyżce oliwy lekko zrumienić ziemniaki z warzywami.
Połączyć z boczkiem, doprawić do smaku białym pieprzem, wymieszać.
Następnie dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć. Na drugiej patelni na łyżce oliwy lekko zrumienić ziemniaki z warzywami.
Połączyć z boczkiem, doprawić do smaku białym pieprzem, wymieszać.