misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ziemniaki w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

polecam ziemniaczki w winie.....

Ziemniaki w czerwonym winie

Składniki:

Ziemniaki w czerwonym winie

 

  • 200g małych ziemniaków
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • szczypta mielonego anyżku
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 5-6 ziarenek czarnego pieprzu
  • 125ml lekkiego wytrawnego czerwonego wina
  • 100g mieszanej sałaty w delikatnej marynacie octowo-olejowej

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w czerwonym winie
Ziemniaki umyć, osuszyć.
Olej rozgrzać w rondlu, włożyć nieobrane ziemniaki oraz przyprawy. Całość smażyć ze wszystkich stron około 5 minut, cały czas odwracając. Podlać czerwonym winem. Zagotować, przykryć, gotować około 20 minut na średnim ogniu.