2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Ziemniaki w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Inna wersja zwyczajnych ziemniaków kto takich nie lubi? chyba nie ma nikogo...Jako dodatek do mięs idealne..

Ziemniaki w majeranku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki w majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w majeranku
Ziemniaki skrobiemy myjemy pod bieżącą wodą ,kroimy na cząstki lub na ósemki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, majeranek z przyprawą do ziemniaków i szczyptą soli i pieprzem mieszamy w miseczce posypujemy gotową mieszanką ziemniaki ,skrapiamy oliwą mieszamy ,zamykamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 1 godzinę od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Po godzinie naczynie odkrywamy i zostawiamy jeszcze parę minut w piekarniku by złapały "rumieńca"Podajemy z dowolnym mięskiem i surówką .
Ziemniaki w majeranku
ziemniaki skrobiemy płuczemy pod bieżącą wodą
Ziemniaki w majeranku
kroimy na osemki lub cząstki wkładamy do naczynia
Ziemniaki w majeranku
oprószamy ziołami doprawiamy szczyptą soli
Ziemniaki w majeranku
mieszamy ziemniaki skrapiamy oliwą zamykamy naczynie i pieczemy około 1 godzinę