Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ziemniaki panierowane są smaczny dodatkiem do dania z mięsem i surówką. Można je przygotować z ziemniaków pozostałych z obiadu.

Ziemniaki w panierce

Składniki:

Ziemniaki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w panierce
Ziemniaki obrać, pokroić w 1 cm plastry i ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić. Oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i ponownie zanurzyć w mące lekko dociskając. Wkładać na patelnię z rozgrzanym olejem i rumienić z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.