Sposób przygotowania:
Ziemniaki z chili i jabłkami
Ziemniaki obrac ,umyc,pokroic w kostke.Imbir umyc,obrac,posiekac.Olej rozgrzac w rondlu,wrzucic pokrojone ziemniaki i imbir,posmazyc( nie powinny sie zrumienic).Dodac curry,podlac bulionem,przyprawic do smaku sola i pieprzem.Dusic na malym ogniu ok.20 min.Szczypiorek umyc,osuszyc,posiekac.Jablka umyc,obrac,wyciac gniazda nasienne,pokroic na male kawalki.Chili przekroic,oczyscic z pestek,umyc,drobno pokroic.Jablka i chili dodac do ziemniakow,gotowac jeszcze 10 min.Make ziemniaczana rozrobic z odrobina wody,wlac do potrawy,zamieszac,zagotowac.Rondel zdjac z ognia.Dodac jogurt,wymieszac,przyprawic i posypac szczypiorkiem.