Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaki z koperkiem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ziemniaczki młode z koperkiem są bardzo smaczne.

Ziemniaki z koperkiem i śmietaną

Składniki:

Ziemniaki z koperkiem i śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z koperkiem i śmietaną
Młode ziemniaki obrać z łupinek, umyć i ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić. Do ziemniaków dodać śmietanę, wsypać połowę posiekanego koperku, przyprawić do smaku odrobiną pieprzu, wymieszać i pod przykryciem chwilę poddusić. Gotowe ziemniaki wyłożyć na talerze, posypać pozostałym koperkiem. Podawać z kefirem, maślanką lub jako dodatek do obiadu do dania z mięsem i surówką.

Tagi:

ziemniaki