oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ziemniaki z nadzieniem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ziemniaki z nadzieniem podawać na gorąco.

Ziemniaki z nadzieniem mięsnym

Składniki:

Ziemniaki z nadzieniem mięsnym

 

 

  • nadzienie:
  • 10 dag mięsa wołowego
  • 5 dag cebuli
  • 1 dag masła
  • kilka szczypty soli

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z nadzieniem mięsnym
Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, włożyć do osolonego wrzątku i ugotować, po czym odlać, dokładnie utłuc, dodać sól, pieprz, mąkę, jajko i nie przerwanie mieszając, dodać gotujące się mleko.Mięso na nadzienie przepuścić przez maszynkę, zmieszać z cebulą, drobno pokrojoną i przesmażoną na kolor złocisty, i całość ponownie przesmażyć. Masę ziemniaczaną podzielić na porcje i rozwałkować na placuszki o średnicy 6-7 cm. Pośrodku placuszka położyć nadzienie, przykryć drugim, połączyć brzegi i lekko zapiec ok 30 minut.