Sposób przygotowania:
Ziemniaki z mozzarellą
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej, zawsze gotuję więcej ziemniaków w danym dniu na obiad i zostawiam przykryte w lodówce na następny dzień.
Naczynie żaroodporne 20 cm średnicy posmarować masłem, obsypać tartą bułką
Ziemniaki drobno pokroić w misce, wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem granulowanym, pokrojoną cebulą.
Ziemniaki włożyć do naczynia, na wierzchu rozłożyć kulki mozzarelli.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, kroić porcje lekko przestudzonych ziemniaków, posypać zieleniną, można podać z maślanką.
Naczynie żaroodporne 20 cm średnicy posmarować masłem, obsypać tartą bułką
Ziemniaki drobno pokroić w misce, wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem granulowanym, pokrojoną cebulą.
Ziemniaki włożyć do naczynia, na wierzchu rozłożyć kulki mozzarelli.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, kroić porcje lekko przestudzonych ziemniaków, posypać zieleniną, można podać z maślanką.
kasia900