Sposób przygotowania:
Ziemniaki z piekarnika
Ziemniaki ugotować w nie osolonej wodzie, wodę odlać i ziemniaki odparować, wsypać przyprawę do wieprzowiny i wymieszać z ziemniakami.
Forma 30x24 cm, na dnie formy ułożyć połowę plasterków słoniny wędzonej, rozsypać ziemniaki.
Na ziemniaki rozsypać pokrojoną cebulę, groszek konserwowy z puszki odsączony z wody, następnie rozsypać pokrojone drobniej kulki mozzarelli, rozłożyć resztę słoniny, posypać papryką ostrą.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, podawać lekko wystudzone np. z maślanką.
Forma 30x24 cm, na dnie formy ułożyć połowę plasterków słoniny wędzonej, rozsypać ziemniaki.
Na ziemniaki rozsypać pokrojoną cebulę, groszek konserwowy z puszki odsączony z wody, następnie rozsypać pokrojone drobniej kulki mozzarelli, rozłożyć resztę słoniny, posypać papryką ostrą.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, podawać lekko wystudzone np. z maślanką.