Sposób przygotowania:
Ziemniaki z piekarnika z dipem serowym
1. Przygotowanie ziemniaków: Ziemniaki ( najlepiej jednakowej wielkości ) dokładnie umyć i dokładnie osuszyć. Następnie zawiną je szczelnie w folię aluminiową, każdy osobno i ułożyć je na blaszce do pieczenia. Następnie ziemniaki piec do miękkości w temperaturze 180 stopni tak przez około godzinę. Sprawdzamy czy są miękkie nakłuwając. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków i ich odmiany.
2. Wykonanie dipu serowego: Ser biały należy wymieszać dokładnie ze śmietaną i jogurtem greckim, dodać przyprawę do sałatek i dipów i ponownie dokładnie wymieszać.
3. Podanie: Upieczone miękkie ziemniaki wyjąć z foli, rozkroić na pół i oprószyć według uznania solą, nałożyć dipu serowego, posypać posiekanym szczypiorkiem i ewentualnie przyprawą do sałatek i dipów. Podawać od razu po przygotowaniu od razu. Smacznego.
Moje rady:
Ziemniaki najlepiej takiej takiej samej wielkości, wtedy upieką nam się w jednakowym czasie.
Upieczone ziemniaki najlepiej zjeść zaraz po upieczenia, gdy trochę przestygną to zrobią się twarde.
Porcja dla 4 osób.
2. Wykonanie dipu serowego: Ser biały należy wymieszać dokładnie ze śmietaną i jogurtem greckim, dodać przyprawę do sałatek i dipów i ponownie dokładnie wymieszać.
3. Podanie: Upieczone miękkie ziemniaki wyjąć z foli, rozkroić na pół i oprószyć według uznania solą, nałożyć dipu serowego, posypać posiekanym szczypiorkiem i ewentualnie przyprawą do sałatek i dipów. Podawać od razu po przygotowaniu od razu. Smacznego.
Moje rady:
Ziemniaki najlepiej takiej takiej samej wielkości, wtedy upieką nam się w jednakowym czasie.
Upieczone ziemniaki najlepiej zjeść zaraz po upieczenia, gdy trochę przestygną to zrobią się twarde.
Porcja dla 4 osób.
skuter5
Babeczka35
Super i dziękuję :)
biedroneczki
Babeczka35
Super :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Polecam zrobić :) Są pyszne :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Super :)