Sposób przygotowania:
Ziemniaki z tatarem śledziowym
Piekarnik rozgrzać do temp m200stC. Ziemniaki umyć, przekroić wzdłuż na pół. Blachę posmarować olejem, posypać odrobiną kminku i soli. Na tak przygotowanej umieścić połówki ziemniaków, strona przeciętą do spodu, wsunąć na środkowy poziom piekarnika i piec 30 minut.
Przygotować tatar śledziowy: cebulę obrać, drobno posiekać. Filety oczyścić, umyć usunąć ości, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę. Przygotowane składniki wymieszać. Koperek opłukać i osuszyć. Ziemniaki z tatarem przełożyć na talerz, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem.
Przygotować tatar śledziowy: cebulę obrać, drobno posiekać. Filety oczyścić, umyć usunąć ości, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę. Przygotowane składniki wymieszać. Koperek opłukać i osuszyć. Ziemniaki z tatarem przełożyć na talerz, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem.
yola