misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ziemniaki z tatarem śledziowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

polecam,bardzo smaczne ziemniaczki z tatarem rybnym...

Ziemniaki z tatarem śledziowym

Składniki:

Ziemniaki z tatarem śledziowym

 

  • 200g małych ziemniaków
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • 1 mała cebula
  • 2 filetu z matiasa
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2 gałązki koperku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z tatarem śledziowym
Piekarnik rozgrzać do temp m200stC. Ziemniaki umyć, przekroić wzdłuż na pół. Blachę posmarować olejem, posypać odrobiną kminku i soli. Na tak przygotowanej umieścić połówki ziemniaków, strona przeciętą do spodu, wsunąć na środkowy poziom piekarnika i piec 30 minut.
Przygotować tatar śledziowy: cebulę obrać, drobno posiekać. Filety oczyścić, umyć usunąć ości, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę. Przygotowane składniki wymieszać. Koperek opłukać i osuszyć. Ziemniaki z tatarem przełożyć na talerz, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem.

Tagi:

ziemniaki