Sposób przygotowania:
Zimna rozkosz-jogurtowo śmietanowa
Mój pyszny oraz łatwy w przygotowaniu serniczek na zimno, ale bez dodatku twarogu ( czyli białego sera), zrobiony z dwóch gęstych jogurtów naturalnych oraz dwóch równie gęstych śmietanek dwunastoprocentowych z dodatkiem apetycznych pomarańczowych mandarynek z puszki, oraz rodzynek sułtańskich ( uprzednio namoczonych w gorącej wodzie z dodatkiem cukru), zalany moimi ulubionymi dwiema galaretkami truskawkowymi. Wspaniały deser na święta, urodziny i każdą okazję. Można udekorować kleksami z bitej śmietany albo ubitego kremu, wszystko w zależności od upodobania albo fantazji. Krem można również dać pod galaretkę a na spód serniczka cisteczka biszkoptowe. W zależności na co ma się ochotę. Sposób wykonania: Jogurty oraz śmietanki wlewamy do wysokiej miseczki, wsypujemy obydwie śnieżki i ubijamy aż wszystko zgęstnieje oraz się ładnie połączy. Żelatynę mieszamy z niewielką ilością wody i rozpuszczamy stawiając na platkę, czekamy aż sie rozpuści, zdejmujemy z ognia i chwilę studzimy. Do pozostałej masy dodajemy kilka kropli aromatu pomarańczowego, cukier oraz wcześniej namoczone rodzynki( rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem cukru aż ładnie napęcznieją). Dodajemy do masy żelatynę delikatnie lecz dokładnie mieszając. Przelewamy w ozdobne naczynie, w którym będziemy podawać na stół. Kiedy masa będzie tężeć układamy owoce można też do smaku posypać kilka rodzynek. Wstawiamy do lodówki na kilka minut, nastepnie wlewmy galaretki( rozpuszczone w gotowanej wodzie oraz dokładnie przestudzone ).