jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Złociste mięso z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trochę przypraw, kilka kawałków mięsa i obiad na dziś gotowy

Złociste mięso z kurczaka

Składniki:

Złociste mięso z kurczaka

 

  • 5 ćwiartek kurczaka
  • cebula
  • suszony majeranek
  • przyprawa do kurczaka
  • sól

Sposób przygotowania:

Złociste mięso z kurczaka
Mięso kurczaka opłucz w zimnej wodzie, starannie osusz papierem kuchennym. Każdą ćwiartkę oprósz solą a następnie przyprawą do kurczaka oraz majerankiem. Kawałki mięsa włóż do rękawa do pieczenia. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do mięsa w rękawie. Folię zapnij z obu stron, nakłuj w kilku miejscach (od wierzchniej strony) ułóż na blasze, włóż do piekarnika. Piecz około 40min w temp. 180stopni C. Smacznego !