kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Złota suróweczka z marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiąca marchewka z delikatna dymka i wyrazistym winegretem z miodem i pieprzem cayenne. Doskonała surówka do dań mięsnych i ryb.

Złota suróweczka z marchewki

Składniki:

Złota suróweczka z marchewki

podstawowe

Sposób przygotowania:

Złota suróweczka z marchewki
Marchew myjemy, obieramy i kroimy w małe słupki (julienne) ewentualnie w cienkie plasterki. Dymkę siekamy.

Składniki na winegret umieszczamy w słoiku i dokładnie wstrząsamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Warzywa polewamy sosem i zostawiamy na około godzinę do przegryzienia smaków.

Serwujemy z daniami mięsnymi lub rybnymi.