rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Miruna z kombiwaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Miruną jest jedną z ryb, którą bardzo lubię i często przygotowuję. Korzystając z darów natury, tym razem przygotowałam ją ze szczawiem.

Miruna z kombiwaru

Składniki:

Miruna z kombiwaru

 

  • 2 płaty miruny ze skórą
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 10 dkg sera żółtego w kawałku
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 szczypty soli
  • 20 liści szczawiu

Sposób przygotowania:

Miruna z kombiwaru
Mirunę oczyszczamy. Delikatnie posypujemy przyprawą do ryb po stronie bez skóry. Jajko roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka i szczyptami soli. Dodajemy starty na drobnych oczkach ser i mieszamy. powstanie gęsta masa którą wykładamy na wierzch każdej rybki. Posypujemy posiekanym szczawiem i wkładamy do kombiwaru na ok 30 minut w temp 170 st C.