evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Złote Płocie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne rybki,ale mają jedna wadę maja za dużo ości hihi ;D

Złote Płocie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Złote Płocie

 

Sposób przygotowania:

Złote Płocie
Tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Każdą kropimy cytryną,solimy i pieprzymy z obu stron i od środka. W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy mąkę kukurydzianą. Każdą rybkę obtaczamy najpierw w jajku póżniej w mące i smażymy na mcno rozgrzanym oleju z każdych stron na złoty kolor.Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy. Ja podałam z ugotowanym kalafiorem,pomidorem i sałatą..... Smacznego :-)
Złote Płocie
Tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Każdą kropimy cytryną,solimy i pieprzymy z obu stron i od środka.
Złote Płocie
Każdą rybkę obtaczamy najpierw w jajku póżniej w mące i smażymy na mcono rozgrzanym oleju z każdych stron na złoty kolor.Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy.