Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków kurczaka z szybkowara
Żołądki oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać, włożyć do garnka z wodą i zagotować krótko, wodę wylać, opłukać i ponownie zagotować i wodę wylać, opłukać, teraz żołądki dać do szybkowara, wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liść laurowy i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 35-40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.
Zimne żołądki pokroić drobniej na kawałki, na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z cukrem, dodać żołądki, kostkę rosołową, wlać wywar i gotować z 10 minut, przyprawić, pieprzem, maggi.
Śmietanę wymieszać z mąką, wywarem i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Zimne żołądki pokroić drobniej na kawałki, na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z cukrem, dodać żołądki, kostkę rosołową, wlać wywar i gotować z 10 minut, przyprawić, pieprzem, maggi.
Śmietanę wymieszać z mąką, wywarem i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.