Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z jajkiem i ogórkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Roladki z jajkiem i ogórkiem

Składniki:

Roladki z jajkiem i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z jajkiem i ogórkiem

I

Roladki z jajkiem i ogórkiem
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy, rozbijamy, doprawiamy. Przygotowanie farszu, jajka , ogórek, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i farsz układamy na mięsie.

1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ugotowane jajka obieram, Jajka, ogórki, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszam i układam na mięsie.

II

Roladki z jajkiem i ogórkiem
Zwijanie mięsa, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruje w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5.Roladki gotowe.
6. Smacznego.