Sposób przygotowania:
Makaron z sosem mięsnym i pieczarkamiPrzygotowanie składników, oraz smażenie cebuli i czosnku:
Mięso oczyszczamy, płuczemy, osuszamy, kroimy i mielimy w maszynce. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy aż będę szkliste. Cały czas mieszamy.
Smażenie:
Następnie dodajemy mięso mielone i ponownie przesmażamy często mieszając.
Duszenie do miękkości:
Do przesmażonych składników dodajemy marchewkę, pieczarki i przecier pomidorowy, całość dusimy do miękkości wszystkich składników. Ewentualnie można podlać gorącą wodą, a na koniec wodę odparować.
Przyprawianie:
Gotowy sos przyprawiamy ziołami i przyprawami.
Z makaronem:
Makaron gotujemy z odrobiną oleju w osolonej wodzie. Miękki odcedzamy i dodajemy do sosu mięsnego.
Mieszanie:
Dokładnie mieszamy.
Podanie:
Gotowe danie podajmy posypane startym na małych oczkach serem żółtym i udekorowane natką pietruszki.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Babeczka35
Polecam zrobić, bo jest pyszny :)
Babeczka35
Dziękuję :)
mocsłodkości