Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klasyczna fasolka z wody jest pyszna ale klasycznie polana bułka na maśle jest najlepszą jaką nam i lubię.

Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle

 

Sposób przygotowania:

Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle
Fasolkę płuczemy. Z fasolki odcinamy jej końce. Fasolkę przekładamy do garnka zalewamy wodą - około dwa razy tyle wody ile fasolki,, dodajemy łyżkę soli i gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 25 minut do jej miękkości. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą i dwie szczypty soli i zarumieniamy. Fasolkę odcedzamy, przekładamy na talerze i polewamy bułką.
Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle
Etap 1 z fasolki odcinamy końce i płuczemy
Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle
Etap 2 przekładamy fasolkę do garnka solimy i gotujemy
Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle
Etap 3 na patelni roztapiamy masło roślinne
Żółta fasolka szparagowa z bułka na maśle
Etap 4 do masła dodajemy bułkę tartą i sól i zarumieniamy