Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Fasolkę szparagową dokładnie obieramy z końców i płuczemy. Następnie przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy fasolkę do miękkości. Następnie odcedzamy na druszlaku. W rondelku rozpuszczamy masło, lekko podrumieniamy. Wsypujemy bułkę i mieszamy. Na talerze wykładamy fasolkę szparagową i polewamy masełkiem z bułką.
Smakowita88
Smakowita88
Katarzyna J.
Na pewno troszkę ma kalorii, ale za to jest szybkie i pyszne, dlatego warto zrobić:)
Elficzna
taka porcja fasolki ale zielonej (ok 200g) ma ok 200kcal :) więc przypuszczam że żółta fasolka jest bardzo podobna kalorycznie. Dodam jeszcze, że 200g zwykłej zielonej fasolki bez niczego ma zaledwie 60kcal więc całe zło to tłuszczyk i bułka tarta ;p