Sposób przygotowania:
Żółta sałatka
Usunąć zewnętrzne zepsute liście cykorii, obciąć część od korzenia. Główki cykorii umyć i wyciąć głąby. Strąki papryki pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć pestki i włókna. Oczyszczone części papryki umyć, wytrzeć i pokroić w paski. Kukurydzę osaczyć. Łodygi selera naciowego umyć, zdjąć z nich grube włókna; pokroić na kawałki.Przygotowane jarzyny ułożyć obok siebie na półmisku lub ostrożnie wymieszać w dużej misce i przełożyć do szklanej salaterki. Twarożek wymieszać z miodem, octem jabłkowym i olejem słonecznikowym; mocno doprawić solą, pieprzem i granulatem cukrowym na słodko-kwaśno. Sałatkę pokropić sosem. Kiełki pszenicy opłukać na sicie i osaczyć. Sałatkę posypać kiełkami pszenicy i siemieniem lnianym.