Sposób przygotowania:
Żółta sałatka z indykiem curry i ryżem
Filet opłukać, osuszyć, usunąć ewentualne błonki. Pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć kilka minut na patelni, dodać 1 łyżeczkę curry. Pod koniec dodać posiekana w kostkę cebulkę. Mięso ma być dobre w środku, nie musi być zarumienione. Przełożyć do miski by lekko wystygło.
Dodać ugotowany ryż. Kukurydzę, groszek i ananasa odsączyć dobrze z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, dodać z groszkiem i kukurydzą do sałatki. Doprawić solą, pieprzem, curry, kurkumą i garam masala. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez i musztardę - wymieszać wszystko dokładnie. Przykryć folią, schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować dowolnie zieleniną i krążkiem ananasa.
Dodać ugotowany ryż. Kukurydzę, groszek i ananasa odsączyć dobrze z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, dodać z groszkiem i kukurydzą do sałatki. Doprawić solą, pieprzem, curry, kurkumą i garam masala. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez i musztardę - wymieszać wszystko dokładnie. Przykryć folią, schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować dowolnie zieleniną i krążkiem ananasa.
yola
msewka