dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Żółte kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Inna wersja tradycyjnych kopytek.

Żółte kopytka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żółte kopytka

 

 

Sposób przygotowania:

Żółte kopytka
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Studzimy i ugniatamy. Do ziemniaków dodajemy curry, kurkumę oraz stopniową mąkę. Gdy ciasto będzie zwarte formujemy rulony i kroimy na skos. W garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody wrzucamy kopytka i po wypłynięciu gotujemy ok 2 - 3 minuty. Dokładnie odcedzamy. Ugotowane kopytka polewamy tłuszczem i skwarkami stopionym ze słoniny. Smacznego.
Żółte kopytka
Do ugotowanych zimniaków dodajemy przyprawy i mąkę.
Żółte kopytka
Zagniatamyc iasto i kroimy ukośne kopytka.

Tagi:

kopytka kluski