Żółto-zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

:)[]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Żółto-zielona

Składniki:

Żółto-zielona

 

  • kilka liści sałaty lodowej
  • pojedynczy filet z kurczaka
  • 3 pieczarki
  • puszka kukurydzy
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 5 dag parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Żółto-zielona
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w cząstki i dusimy na maśle. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Liście sałaty myjemy, osuszamy, rwiemy w kawałki i układamy na talerzu. Wykładamy mięso i pieczarki. Posypujemy kukurydzą i parmezanem.
Majonez mieszamy z musztardą, Polewamy sałatkę.