Sposób przygotowania:
zottarella
pomidorki przekroić na pół. włożyć do miski.
zottarelle również przekroić na pół. włożyć do pomidorków.
listki przekroić na ćwiartki.
sok z pomidorów lekko nasączy serek , po czym zrobi się o wiele lepszy.
soli i pieprzu dosypać na o ko, następnie posmakować .
Znakomicie się sprawdza na kolację , przy kanapkach. ; ]
zottarelle również przekroić na pół. włożyć do pomidorków.
listki przekroić na ćwiartki.
sok z pomidorów lekko nasączy serek , po czym zrobi się o wiele lepszy.
soli i pieprzu dosypać na o ko, następnie posmakować .
Znakomicie się sprawdza na kolację , przy kanapkach. ; ]
Babciagramolka
Jojo
Babciagramolka
A to w takim razie czegoś nie wypróbowałam. Robię tego typu sałatki na bierząco ( nie przepadam jak pomidory puszczają sok i ser w nim pływa ).Kroję , doprawiam , skrapiam oliwą i na stół . Jak mówicie że mozzarella nasiąknie sokiem z pomidorów to muszę spróbować - ile czasu musi postać przed podaniem ?
Jojo
Nie umiem powiedziec ile czasu potrzeba zeby takie zjawisko nastapilo gdyz u mnie byl to efekt nie planowany :)