Sposób przygotowania:
zraziki wołowo drobiowe z chrzanem
Wołowinę i pierś z kurczaka kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Staramy się aby kawałki były podobnej wielkości . Po rozbiciu układamy wołowinę na stole, solimy, posypujemy pieprzem i smarujemy ostrą musztardą. Następnie na każdy kawałek wołowiny kładziemy kawałek drobiu i solimy go, następnie smarujemy chrzanem. Na górę kładziemy paseczek ogórka kiszonego i cebuli. Zawijamy jak zrazy i 'zamykamy' wykałaczką. Zawinięte zrazy kładziemy do głębokiej patelni na rozgrzany tłuszcz, 'zamknięciem/szwem' ku dołowi i opiekamy po około 5-10 minut z każdej strony. Następnie zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Z wywaru można zrobić sosik. Smacznego!