bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zrazy wołowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy przepis. Polecam.

Zrazy wołowe

Składniki:

Zrazy wołowe

 

  • wędliny, natka pietruszki, 150 ml śmietany, sól, pieprz, przyprawa do zup i tymianek do smaku.

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe
Mięso umyć, zdjąć błonę, pokrajać w poprzek włókien na 8 kawałków, lekko je rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do zrazów razem z pomidorami, pokrajaną w paseczki wędliną, posiekaną natką pietruszki oraz śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką, chwilę poddusić i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami puree.