Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zrazy z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonale smakują z kluskami lub ziemniaczkami

Zrazy z ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z ogórkiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z ogórkiem kiszonym
Wołowinę umyć, osuszyć. Pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Ogórki pokroić w słupki. Na brzegu każdego kawałka mięsa położyć kilka słupków ogórka. Zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami. Podsmażyć na oleju, podlać wodą, dodać kostkę mięsną, dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Doprawić kucharkiem i pieprzem.
Zrazy z ogórkiem kiszonym
Na brzegu każdego kawałka mięsa położyć kilka słupków ogórka.
Zrazy z ogórkiem kiszonym
Zwinąć roladki, każdą spiąć wykałaczkami żeby się nie rozleciały.
Zrazy z ogórkiem kiszonym
Olej rozgrzać, zrazy podpiec na rozgrzanym tłuzsczu.
Zrazy z ogórkiem kiszonym
Podlać wodą i dusić do miękkości. Sos doprawić i zagęścić.