Sposób przygotowania:
Zupa A'la Strogonow
Mięso wypłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem , pokroić w kostkę , przysmażyć na złoty kolor ( smażę bez dodatku tłuszczu) pieczarki wymyć , pokroić w plastry , paprykę umyć wyczyścić z gniazd nasiennych pokroić w grubą kostkę , paprykę , pieczarki i pokrojoną cebulę dodać do mięsa , chwilę dusić . Wlać wodę ( około 2litry ) dodać liść laurowy i ziele angielskie , gotować do momentu aż mięso będzie miękkie( w miarę potrzeby uzupełnić wodę ) , ogórki pokroić w drobną kostkę i razem z kukurydzą dodać do zupy , chwilę pogotować , dodać koncentrat pomidorowy , sól , pieprz , maggi do smaku na koniec pokrojoną zieloną pietruszkę . Jeśli zupa jest mało kwaśna można dodać koncentratu .
gosia56
Bo
Dzięki Gosiu :))