graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa bługarska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupę podaje z chlebem lub grzankami

zupa bługarska

Składniki:

zupa bługarska

 

  • 2 litry bulionu z kostki rosołowej
  • 0,5 szklanki ryżu
  • 30 deko kiełbasy w lasce
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 por
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • sól.pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

zupa bługarska
z kiełbasy zdjąć skórkę i pokroić ja w kostkę,paprykę umyć ,przekroić ją na pół wyjąć nasionka i pokroić w kostkę pora obrać i pokroić w plasterki,bulion zagotować i wsypać do niego ryż a następnie paprykę ,pora ,i gotować przez 30 minut po tym czasie dodać pokrojoną kiełbasę, doprawić sola i pieprzem,pogotować jeszcze przez 15 minut,na koniec dodać oregano,i zdjąć z ognia ,podawać na gorąco

Tagi:

ryż kielbasa