Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Zupa borowikowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealna zupa na święta.

Zupa borowikowa

Składniki:

Zupa borowikowa

 

  • 60 dag borowików
  • 0,7iśmietany kremówki
  • 1,20 litra przegotowanej wody
  • 3 Cebule
  • 3 ząbki czosnku lub mielonego
  • 4 łyżki masła
  • pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa
W garnku podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, potem wrzucić myte i pokrojone grzyby podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem. Do zupy wlać śmietanę i gotować przez kilka minut, wlać przegotowaną wodę doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 15 minut.Zupę można podawać z makaronem. Smacznego